❤ hey follower, thanks! ❤

Wednesday, November 26, 2008

sila beri perhatian.. ini fakta..


1.Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya, lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum anda menegur dengan ucapan maaf.

3.Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4.Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5.Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6.Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

7.Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang anda tak akan tahu kerana bila dia dah buat keputusan dia akan lakukan apa saja.

8.Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri dari anda selepas anda tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya anda masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10.Jangan sesekali beritahu perempuan yg mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akn menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan2nya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jd jgn senyum sebarangan.

14.Jika kamu menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dgn persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dgn lebih mendalam.

15.Jika sorang wanita memberi 1001 alasan setiap kali anda ajak berjumpa, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dangan anda....

4 comments:

Princess Azi said...

look at no. 15.

ada sorang my fren, crush dekat sorang girl ni. mula2 pompuan ni xmo layan langsung. ajak keluar mcm2 alasan die bg. tapi die x putus asa and terus je berusehe. Tapi menariknye, my fren tak kelihatan desperate pon. Sangat cool.

So lama2 bila dah selalu ajak this gurl pun sudi nak keluar... And keluar lagi dan lagi... Then sekarang dah bahagia. Hahaha.

Usaha tangga kejayaan ;p

aisyahkama said...

mane ko dpt fakta ni? haha!

Sub said...

ye...ade..kwn saye pon...tp xlame...
:(

zyraxoxo said...

@azi ~ semoga diorg bkekALAN...

@ecah ~ hahahaha...bley pcaya x fakta neyh??

@sub ~ sabar je la...