❤ hey follower, thanks! ❤

Friday, May 1, 2009

.Menghilangkan Tekanan.


.ini namanya syok sendiri.

Gap paper OB ngn Spec around 6 days. So dlm masa 6 hari turh, aku xsanggup nk menelaah 24 jam. Huhh! Gila bleyh bikin otak aku sewel. Aku mengambil masa beberapa hari tuk menaekkan semula mood belajar aku neyh yg hilang dtelan OB.

Soklan OB sgt killer! Honestly, susah!

3 hari lepas, aku mdapat panggilan dari cazen aku yg merangkap schoolmate aku since sek ren dan juga a.k.a coursemate aku dekat UiTM neyh. Kami cuma berbeza class. Every year raya sesama, ye la da nama pown cazen kn. (tapi dia lebeyh tinggi dr aku, ngee~)

Dari suaranya dlm telefon, aku dpt mengagak dia perlukan someone. Hmm, dn aku rasa kini tiba masanya aku bawa dia keluar dr kepompong kesedihan itu.

Diri aku yg masih dbelenggu kesedihan ini masih blom aku ubati, tp aku cuba ceriakan org dsekeliling aku. Cukoplah mereka bhgia, tp aku? Entah bila bahagia itu milik aku.

Ini cerita 28 Apr. After dpt calling from Nadia, aku trs menuju ke rumahnya, Tmn Tasek Indah. Then kami breakfast+lunch+minum petang pada jam 5 ptg.

After mkn, igt nk borak2 ngn Nadia. Sessi luahan hati dan perasaan. ngee~

Kami menuju ke tanjung dawai. Niat dhati nk bermaen layang-layang. Sempat aku snap beberapa pic di kawasan sawah padi dsitu. 1st tyme agaknya aku wat keja gyla cm gitu. Before neyh tgk org ja yg mgila. Kini aku juga sudah mgila. Senja mula turun, mlihat sunset.

Wahhh! Indahnya alam. Aku mkagumi kecantikan ptg itu.

Tetiba mood gyla+sewel muncul. Kami plan tuk ke Penang. My hometown. ngee~
Menggila.

Bergegas pulang mandi manda then tepat 9 pm, plan ngn Bob. Kami gerak dr kawasan Merbok itu. Aku mmg mrasakan diri aku sgt gyla mlm itu, Aku mlakukan beberapa aksi yg mbuatkn Bob marah padaku, Nadia mgelengkn kepala. Adeeeyhhh, aku tension.

Tolongla kawan2, aku perlukan sedikit ruang tuk aku pulih. Berikan semula gelak tawa milikku itu. Maksudku keceriaan yg benar2 dari hatiku. Bukan senyuman dbibir tp tangisan dlm hatiku ini. Aku sedang cuba bangun dari kejatuhan ini.

Honestly, aku sgt gembira mlm itu. Walaupown aku tawu gembira itu hanyalah sementara. Nnt bila aku pulang ke kolej, aku akan mjadi diri aku semula. Yg sering dbelenggu dgn kerinduan. Empty.

Mlm itu aku dtemani kawan2 yg mgila jgk. Bob, Nadia, Petak, Nick dan Mat. Nick dan Mat aka Zaim itu kawan baruku. Tetapi mereka kawan lama tuk Bob, ngee~ Mereka pelajar UiTM Penang. Mat mempunyai kereta Honda yg sgt menarik perhatian aku. Keretanya sgt laju! Mesti sonok neyh klu drift. Dan mereka mmg besh!

.ngeee~ bgaya ddlm kereta milik Zaim dan Bob mbuat aksi kurang sopan bsama Petak.

Sampai png aroung 10++, kami memusing2 kawasan Mall, kowtt2 dpt wat bnda bfaedah. Tapi midnite movie pown xdk mlm turh, ingatkn blhla aku tgk wayang. Na tgk cita hantu turh, apa ntah return turh.

Lepas mkn2 mlm, kami masuk kawasan pulau. Yeaaaahhh~ Terasa dekat dgn mama. ngee~

Karaoke? Pandaikah mnyanyi? Owhh tidak. Pusat karaoke pown da tutop tyme turh, da kul 2.45 pg, lg 15minit da na tutop. Tak sampai la hajat Petak nk nyanyi mlm turh.

Petak sgt funny! Dia sering btanyakn satu soklan yg bunyinya agak berbeza tetapi berunsurkan perkara yg sama. 'Weyh, kita nk gie mna pas neyh?' Itu la motif soklannya tp bunyinya sering berubah2. Soklan turh kami dgr since 9mlm smpai 9pg. Huhh! 12jam soklan yg sama? Mau ja aku tolak kepalanya di dinding. Biar bersegi sket kepala dia yg petak turh.. ngee~

Menyaksikan plawanan Ars vs Barca. 0-0 dkedai mamak. Menggila.


.berehat sebentar diatas pokok.

Kami melepak di tepi pantai belakang Hotel Paradise. Melalak dsana shinggakan couple dsana trs blah. Mngkin hilang kefeelingan pabila kami dtg dgn riuh-rendah. Maaf ya cik abg dan cik kakak, kami dtg tuk bsuka ria, tuk mjerit sana sini, bkn tuk bchenta. Maybe couple turh memahami kata2 hati kami dan trs beredar dr situ. Byk gmbr yg kami snap mlm turh.

Melihat bintang dlangit. Wahhh tetiba teringat Puan Azfa. Puan, benar. Bintang mlm ini sgt chantique. Tidak sia2 kami melangut melihat bintang dilangit. Tapi kali ini tanpa kereta sewa gemilang 30 ya.

Mharapkan si dia juga melihat bintang yg sama.. ngee~

Sampaila bunyi burung hantu yg sumpah sgt menakutkan aku! Aku ajak diorg gerak, even diorg masih bgelak dsitu. Bulu roma sudah naek dowh! JOM!

Then, menuju ke mamak semula. Sudah berapa helai roti canai masuk ke dalam mulut aku. Bukan ja roti, tp nasik juga! Kini, aku sudah mkn byk semula. Bukan hati senang, tp inila tabiat burok aku pabila tlalu mlayan perasaan.


.happening.

Menuju pulang ke SP, menaiki feri. Singgah sebentar d McD Sunway tuk breakfast. Kami mmg kuat mkn!

Selesai.

Tdo, bgn tghari. Ya, takat turh je la yg tmampu. Mlm turh plak??

Gerak dr umah Nadia around 2 am. Aku mmg makin gyla!!

Aku mengajak (tp lebih pd pksaan) tuk menemani aku mnyaksikan plawan MU vs Ars! Takut laks rs gie ngn Nadia ja. So, aku mngajak hero claz aku menemani, sure2 la yg fanatik MU jg, Saiful. Dan juga akak Romizah. Kami berempat menuju ke mamak.

Kemenangan MU pg itu mbanggakan aku even 1-0. Atleast MU menang dr Ars turh yg nk passing bola kt team mmber pown xnmpk. Gelap sgt dowh!

.daku tidak dapat tido mlm penangan tbayangkan wajahnya dan kemahirannya bmaen bola.

Pulang ke rumah jam 5 am. Menggila lg!

Then esoknya. Ingat nk rest. Then bolehla aku tdo mlm laks. Da lama x tdo mlm. Tapi malangnya plan aku lari lg? Schoolmate aku, tyme sek ren, Jehan, tetiba call. Ckp otw ke SP.

Okey, aku ckp kt Nadia, jmpa kejap je la. Dia dtg naek BMW putih ksygannya bsama Nik, Khairi, Teha dan Mai. Jmpa around 5 pm. Gie VM, then lepak kt lebai. Tetiba diorg ajak gie tgk midnite movie. Again?? Owhh tidak. Try usha movie tp mlm neyh khmis lorhhhh, mlm jumaat. Mana ada movie, ngee~ Ye ke xde? Tapi napa Bob ckp ada eyh? ntaahhh. Kami xmasuk Mall pown, cane nk tau ada ke x? lalala~
Lepak2 lg, snap pic lg, jejak kasih laks. Jumpa Rabitah dan Nadia (spek).

Gambar bsama my schoolmate akan diupload nnt after proses mentransfer terjadi, ngee~

Balik around subuh lg. Menggila!

Rasanya da hmpir 3 minggu aku tdo jam 7 - 8 am, bgn tghari. Apa nk jadi neyh?? Penangan apakah ini?..

Kenangan?..,

Aktiviti aku 2 3 hari ini byk mlalaikan aku, aku sedar. Tapi niat dhati nk lupakan kenangan. Tekun menelaah. Masih gagal. Honestly, aku masih kenangkan memori itu.

Syg, aku cuba bgn dr kejatuhan ini. Berikan aku sedikit ruang. Aku syg kamu.

Study!! Dis Sunday my next paper, sila mula menelaah.

Sekian. Aku menggila!

  • Maafla Nadia if aku masih blom memulihkan kamu. Ya, kamu perlukan rawatan selanjutnya.. ngeee~
  • Kwn2, tlg jgn ajak aku overnite or keluar memana lg. Aku nk fokus my last 2 paper, plzzz~
  • 2 hari hp di off, bukan sengaja. Tetapi spnjang 3 hari drumah Nadia, hp tidak dcharge. Charger berada dkolej. Mereka tidak memakai Sony Ericsson. Maaf ye syg kerana mhilang.
  • Semoga aku dberi petunjuk.
.semoga kegembiraan ini berpanjangan.

9 comments:

DoNa D!ya said...

sewel kita bersebab kan??so rsnya dimaafkan kot..biar bhgia seketika wlu perlu utk sewel selamanya..thanks cousin..

zyra said...

yeahhh..
u r rite..

no worries dear..
my pleasure~

CaPiX said...

hahahah demm i cant 4get tis memories beb!! hahahaha kami sgt giler!! dan zyra lagi giler!! kn kn kn ain :P hahah i hope korg lepas tencen ngee~ gonna mish korg 2 weyh after tis :'((

zyra said...

adeeyhhhh...

sgt tharu~

kamu kamu kamu kamu dan kamu..
sila jaga diri ya..

keep in touch!

fren forever..

totti 10 said...

wah punye la sronok. pjg giler
entry dia. smoga terubat lah luka di hati

zyra said...

entry pnjng tidak bmkna luka dhati terubat..ngee~

ini aktiviti 3hari..

ARA Lindungan Bulan said...

sy baru pulang ke Tasek Indah. Mmg terkejut ckt ngn confession of broken heart nadia ituh..

MMg syeok lah ampa nih..

Happening mensewel bersama..

Besh2..

zyra said...

kami mmg syok! ngeee~
inilah dinamanya cazen sejati..
lalala~

confession of a broken heart?
hmmm..lelaki? sampah..
opssss!

yesterdayrising said...

ape ada ngn c.ronaldo tu?haha.pandai berlakon jerk..maen cm sampah jer..