❤ hey follower, thanks! ❤

Tuesday, August 11, 2009

The End

Adakah ia benar2 penghujung jalan cerita kami? Hmm, ntahlaa.. Tapi saya nmpk seperti itu yg dia mawukan. Tak pernah saya bayangkan cerita kita berakhir begini.

Apa yang saya mampu lakukan? Nothing~!

Saya doakan kebahagian dia, tidak pernah saya berdendam atau berniat tuk melihat kejatuhan dia. Saya sayangkan dia, tapi kini dia tlah pown mpunyai pengganti tuk diri ini, saya bharap pganti ini lebih sempurna, mampu mencintai dia lebih dari diri ini mcintai dirinya.

Saya sayangkan dia dari hari pertama saya mengenali dia sebagai seorang kekasih dan saya masih mpunyai perasaan yg sama sehingga hari ini walaupun cinta antara kami tlah lama berakhir.

Tapi tuk apa lagi perasaan ini sekiranya dia tlah bjaya mbuang jauh dari dirinya?

Sia-siakan? Tetapi saya masih bdegil tuk menyimpan perasaan ini. Maafkan saya. Saya tak mampu. Ya, saya mmg lemah.

Saya masih tidak mdapat jawapan atas kelemahan saya ini.

Telah saya usaha mbuang perasaan ini jauh-jauh, tapi saya sering gagal. Ia seolah-olah sudah sebati dlm diri ini.

Jangan tanya saya kenapa, kerana saya tiada jawapan itu. Izinkan saya tuk terus mencintai dia, kerana dia terlalu istimewa tuk saya. Maafkan saya.

30 comments:

Wolverina said...

i suke cara you. biarlah kita cintai dia dalam hati sndiri saja. itu menunjukkan you boleh terima apa yg berlaku skrg.

kena selalu beringat, setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya. pasti ada yg lebih baik menanti :)

aKu NaKaL said...

erm.. zyra.. zyra...

Anonymous said...

mungkin apa yang berlaku kepada awak kali ni, awak juga pernah lakukan yang sama pada orang lain sebelum ini. hukum karma.

zyra said...

wolverina - i cuba terima semua neyhh.. tuk kbhgiaan org yg i syg..

anonymous - yaa, mybe.. hukum karma..

Anonymous said...

mcm yg i gtaw dulu..it mayb take a second 4 us to luv sum1 but mayb a lifetime 4 us 2 4get it..
hmm...
just follow da flow..
da lumrah hidup..
kalo x menyakiti mesti akn dsakiti..
tp xde sbb utk mnyakiti...
knapa ader org sngaja cr sbb utk mnyakiti...hmm...

M.A.M.R

zyra said...

M.A.M.R_.. thx for ur concern..n i nk ckp sorry tuk semua org yg penah i sakiti dlu.. skng i da rasa peritnya mcintai insan yg tidak berbalas..

kUcHeNtAkAmU said...

hyep..tensen ke skrg??
pe lg..tido time!!! hahahaha!!

rean said...

woww...i cant imagine hows dat guy feels when he read ur statement `brani mati`...if i at his place..i`ll think twice...but there`s no post like dis dedicate to me..whuhu

Anonymous said...

now..
no matter how hard it will take...
u've to start a new life..
u hav to find sumtin that can cure ur heart..
believe me it's gonna be okay after sometimes...
u just need to be strong..
M.A.M.R_

zyra said...

rean - yups.. kalau la dia blh fhm apa yg ada dlm hati dan fikiran i neyhh....... tapi........
hmmm, laen yg dia faham... dia tawu tp dia pretend cm nothing happen..

M.A.M.R_ now? hmmmm, yaaa....
i need to be strong..
he is not mine anymore...

Anonymous said...

just b strong yea n a bright future will come 2 u..
sabar skit je lg..
(=^_^=)
M.A.M.R_

Anonymous said...

maybe u x ckp berusaha lg kowt.....dan dia masih x nmpk kesungguhan u dlm relationship ni...kdg2 x slh klu kita yg berusaha lebih sikit klu itu yg btl2 kita nak.....xkan nak jatuh je smpi bila2.....mst sesekali nak bangun dan terus berdiri kan.....-mr idiot

zyra said...

Mr idiot? - hmmm, sy pown tanak jatuh smpai bebila.. sbb turh saya stop biar diri saya d bawah.. sy da bgn dan dah mmpu bjlan..

Anonymous said...

well thats gud to hear.....do u really luv that guy.....??that guy must be crazy if sanggup reject girl mcm u.....:P

Anonymous said...

well thats gud to hear.....do u really luv that guy.....??that guy must be crazy if sanggup reject girl mcm u.....:P

zyra said...

reject?? maybe u boleh guna word yg laen kowtt.. kitorg bpisah dgn cara yg baek, n smpai skng kitorg masih ctc n i admit, im still in lurve wif him.. jodoh kitorg xpnjng, tu jew.. xde istilah sapa reject sapa.. cz dia still taking care of myself..

BeRrY said...

yea awk single ade can

Anonymous said...

huhu...relax zyra...anonymous tu xtau cita sebenar...sbb tu dia guna word reject...

its ok kalau x couple, u still got a chance to spent ur time with the one dat u lurve, n yg penting...dia masih tcare about u n make u feel better...

(^_^)

zyra said...

(^_^) - so tuk anonymous turh, dont judge a book by its cover.. baca dlu, selami, fahami..
ya.. zyra bterima kasih kepada si dia kerana shingga saat ini dia masih amek berat ttg zyra, even kdng2 dia xpamerkn.. he make me feel better.. he unique, dats y i lurve him.. (*.*)

Anonymous said...

Bagus2... Glad to hear dat... (^_^)

Anonymous said...

hurm.....sorry bkn reject but neglect.....:P u too dont judge a book by its cover.....xsemestinya dia diam dia dah buang u jauh2...hehe-mr idiot

zyra said...

sapa ckp dia diam?? i noe he alwaz wif me..

Anonymous said...

hurm.....and how do u know that...??-mr idiot

Anonymous said...

haih... sibok benor org tu nk tahu pasal hubungan org laen...

please respect others relationship...

Anonymous said...

let it be secret between zyra n him...

Anonymous said...

hurm okay.....anonymous or mr wat ever it is.....of cos i wanna know.....kerna aku sdh ketinggalan chapter kisah cinta ini.....:P-mr idiot

zyra said...

chill~ mr idiot tidak memahami apa yg sedang blaku.. biarkn dia dgn tnda tnya.. apa yg sy tawu, sy masih ada dia.. dn dia sntiasa ada sy..

Anonymous said...

walaupon zyra n dia tidak bercouple lagi...other people still need to respect their relationships...n also respect zyra's love to him...

Anonymous said...

its gud u still have faith for him.....hope he'll do the same too.....doakan u dpt yg u impikan.....-mr idiot

Anonymous said...

:) senyumlah dgn setiap perkara yang hadir itu, dan janganlah sesekali diantara kamu mengeluh, dan sering menyalahkan diantara satu sama yang lain.

Ada hikmah disebalik sesuatu kejadian, ada sebab mengapa dan kenapa sesuatu perkara itu dan ini harus terjadi.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

dan ingatlah..

Memberikan seluruh cintamu kepada seseorang bukanlah jaminan dia akan membalas cintamu lagi. Jangan mengharapkan balasan cintanya kembali, tunggulah sampai cinta itu berkembang di hatinya, tetapi jika tidak, berbahagialah kerana cinta pernah tumbuh di hatimu.

Terimalah hakikatnya, sekurang2nya kamu masih berhubung bersamanya.

Cinta tak seharusnya memiliki tetapi cukup sekadar memberi. Hanya cinta kepadaNYA yang hakiki..

Berdoalah kepadaNYA akan ada yang terbaik buat kamu. dan janganlah kamu masih dibuai kelalaian mata2 cinta dunia...

" ~"