❤ hey follower, thanks! ❤

Wednesday, August 26, 2009

How to Heal a Broken Heart

Today selesai 1st presentation BEL 492 : Speech Communication.

Fuhh~! Killer rasa heaven after presentation tadik. After dis ada 2nd presentation laks, adeeeyhhh... Turh lagi killer mcabar.

Actually, today rasa cm nk share my story ngn my follower, opsss! adakah?? lalala~

Wuteva~!

Tawu apa tajuk tuk my presentation? ngee~ 'How to Heal a Broken Heart' huhh! bapak koya~!

Rilex! Chill sudeh~!

Sebenarnya ada theme tuk 1st presentation and 2nd presentation, but by the tyme all BEL lecture wat meeting tuk select theme, suddenly my lecture terpaksa pegi Shah Alam. So my lecture just giv to all her student asgment before dia gie Shah Alam and cakap tajuk for 1st presentation neyh bebas.

Uhuk~ Da mmg bebas btl la claz kitorg punya tajuk presentation. Ada yg wat tajuk 'How to Flirting', 'How to Become a Romantik Person', 'Rape', dan segala macam tajuk yg koya juga.. hahaha~!

Tapi pape pown, Madam Fazmawati Zakaria (nama ayah beliau sama seperti Madam Azfa, kerinduan pada beliau~!) sgt sporting, cz dia yg memula cakap tanak student dia present ttg education or bnda alah yg mbosankan. Dia siyap advice kat kitorg suh present tip2 cane nk tawu pasangan kita curang~! ohho~ =)

Ogeyh, berbalik kepada topic asal. Saya nk share bout my feeling after present tadik. Perasaan turh rasa berbaur taw. Ada rasa lega, sebak, terharu, dan segala macam.

Terpiki bila dok sorang2, kononnya apa yg saya share ngn clazmate tadik cara2 nk atasi broken heart, bagi advise itu ini, siyap dgn supporting detail lagik (kononnyalarhhh) tapi bila pandang kt diri neyh sendiri, da move on dh ke saya neyh?

Tadi bercakap seolah-olah saya btl2 dah move on. Create a new boundaries larhhh, rebuild new life larrhhh, your ex is your ex larhhhh, release him from ur life larhhhh, dan yg tak bole blah skli tyme saya ckp ' its tyme to extract your ex from ur life'.... errr?

Apa ntah?? Apa yg saya ckp tadik??

Seolah-olah org laen bdiri dhadapan rakan2 dan present? Apakah?

Saya ada request~!

Boleh tak kalau saya nk kekal mjadi Nur Azira yg bdiri dkt dpn rakan2 tadik? Yang da nmpk mcm btl2 da move on? Yang da tak toleh blkng lagik? Saya nk Nur Azira yang turh~!

Saya nk move on.

Saya pasti ada langit yg cerah dsana menanti saya.

Maafkan saya kerana terlewat, tapi saya pasti akan menggapai awan dari atas sana.


13 comments:

aKu NaKaL said...

u can if u really wants x)~

zyra said...

i really wants...... =)

(^_^) said...

interesting...
well...just keep moving on...
i'll support u...

(^_^)

zyra said...

thank you thank you for ur support.. =)

kiyoshi said...

u xlambat pun...
awan yg u cari tu xkan lari jauh..
kalo u tlepas arinie esk dye akn dtg blk dtiup angin...
yg pnting u kena kuat utk terbang mnembusi awn so that y jmpa dgn langit yg cerah tu..
(=^_^=)

Azfa said...

Go girl!!
Of course you can do it.

Remember-
LIFE IS ABOUT CHOICES!!!

Go forward and never look back. I believe there are many poeple who support you.

Salam Ramadhan,
Azfa

zyra said...

skng M.A.M.R_ da btukar mjadi kiyoshi.. =)

madam - thx jgk kt madam~! cz madam byk support zyra dr dlu.. thx madam~! i'll go forward and never look back..

kiyoshi said...

cis...
bocor rahsia..
hehehe
nama jer btukar..orgnyer xpnah berubah skit pun..
=)
ayt mcm best..never look back again tp jeling2 la kat tepi yer sbb i ader..
=P
hehe
dun worry..
lets move on together n search 4 da bright sky....
=)
i swear i'll never let u fall behind..
(=^_^=)

Najib Hassan said...

wah wah wah...bagus sangat punya topic secara tidak langsung dapat memberi terapi kepada diri sendiri :D 5 star goes for sweet girl a.k.a zyra

ARA Lindungan Bulan said...

tajuk presentation kami kt cni pn bebas. x kesah la 1st or 2nd, suma tajuk bebas. masuk kls bel rasa heaven la. relax ja.hoho..

hepi fasting zyra~

;)

kUcHeNtAkAmU said...

kita yg kwl perasaan,bkn perasaan yg kawal kta.. Jgn jd bdk2..da tua da pown..

rean said...

'how 2 heal a broken heart'..not bad..my class lucky 2..tajuk bebas..n im doin bout advantage of music..da day i present, i sang 'who next my mother'..hav u ever heard dis song??so,coz of dat song,i x bnyak ckp sgt..hehehe..

zyra said...

mekasih najib atas 5bintang yg dberikn itu.. wee~

asal kuchentakamu garang sgt???