❤ hey follower, thanks! ❤

Monday, November 16, 2009

.marathon d panggung.

-phobia 2-
keluar menonton d Jitra Mall pada 10Nov09
Movie neyh ada 5 segment~ (kredit to abg zam-penulis asal sinopsis phobia2)

NOVICE


Kisah sorang budak umur 14 thn, Pey, yg dh rosak akhlaknye, dah le merempit, dok dajal orang plak tu. Kira samun keta la. So mak dia semunyikkan dia kat ceruk hutan dlm perlindungan tok2 sami. Setelah diskinheadkan si Pey ni, tibola mase utk bertapa. Kebetulan plak musim jamu hantu lapaq (Hungry Ghost). So bersepahlah makanan dlm utan tu. Mamat Pey ni plak degil bangat ( kira dah bebal yg amat la ) pegila langgar pantang curik makan. Akhirnya kena usha dek antu lapaq tu ( kat mesia ni panggil antu galah pasai tinggi melangit). Akhirnya dia sedor silap dia, dajai punya dajai bapak sendiri yg kena. Udah terlambat, dia pon transformed jadi antu lapaq

WARD


Ni plak kisah ARTHIT (mat rempit jugak) yg xsiden moto. Patah kakinya. So dok la dlm wad. Cengeng gak mamat ni, mintak wad persendirian. udahnya diletakkan kat wad sebelah pesakit yg koma (otak dah mati but still bernafas dgn bantuan alat penafasan). Dijadikan citer, malam tu kena la kacau. Yg bestnyer, punyalah baca doa ( si arthit ni kristian), pandai plak antu tu baca doa sama. Rupa2nya org tua tu ketua kultus (ajaran sesat, kira2 mcm Ayah Pin la) yg mana mengamalkan satu ilmu pemindahan roh. Akhirnya bertukarlah jasadnya jadi org muda. Apa jd kat Arthit? Arwah la gamaknya.

BACKPACKERS

Yang ni plak kisah sepasang pengembara Jepun yg melancong kat Thai ni cara backpacker. Nak jimat punya pasai (agaknya la) main2 tahan keta nak tumpang. Dijadikan cerita dpt la tompang lori nk ke bangkok. Ghope2nye lori ni mengangkut pendatang haram. Pulak dah siap jd stok dadah lagi, dibuntil2kan dadah then dipakse telan. Namun malang pd pengembara ni bila sedor 'penumpang2' semuanya mati, siap jadi zombie lagi. Mcm citer2 zombie lain, seko2 mati. dan seperti biasa, last sekali musti awek yg mati. Sampai satu kampung, seko zombie budak sesat pi la serang sorang sami ni .. abisss

SALVAGE

Ni plak kisah Nuch, wanita (ibu tunggal kot psl tak nampak laki dia) pemilik kedai kereta terpakai yg kejenye menipu pelanggan dimana kereta yg ranap eksiden dibaikpulih secantik keta baru. Dijadikan citer roh2 eksiden mula menghantuinya .. anaknya, Toey (disebut sbg Toi, mcm toi AF tu) plak ilang. Macam2 lembaga dia jumpa (ada yg terburai perut, terbako, hilang muka sebelah mcm2 la). Akhirnya malang melanda dirinya setelah anak sendiri jadi mangsa keta.

IN THE END

Yang ni segmen yg paaaaliiinngg digemari semua, kan kan .. Kisah satu production yg sdg menjalankan shoot terakhir filem seram "ALONE 2". Ter, Puak, Shin dan Aey mengalami satu pengalaman yg pada mrk mengerikan, tp pada kita cukup melucukan. Marsha (bkn marsha milan londoh) sbg aktress utama dan Kate (bkn Kate Winslet) sbg hantu utama. Si Kate ni tak sihat sebenarnya tp degil nak teruskan jugak, filem pertamanya tu). Tp psl nak kejar dateline dipaksa juga terus. Sudahnya si Kate ni pingsan, Aey anto le g spital. Yg si Marsha plak ghopenya plakun SS (syok sendiri).

CONCLUSION - bila da na ending movie neyh, gelak kuat punya pasai, yg gerun kt novice turh da ilang.. Thumb Up!! Satu2nya cita 18PL, yg bole buat saya dan rakan2 gelak besar lupa masalah!

-pisau cukur-

keluar menonton d Sunway Mall pada 12Nov09

Standard arhh movie melayu, korang pown bole budget kn story dia cane? Movie neyh mengisahkan ttg Maya Karin(Bella) dari kecik bercita2 nk kawen ngn tan sri, dia mendambakn hidup kaya raya, katanya perasaan kasih sayang dan chenta itu bole d pupuk kemudian hari. Masuk peraduan 'Siapa Nak Kahwin Dgn Orang Kaya', tapi malangnya kalah! Mempunyai teman rapat Fazura(Intan), kekasih hati kepada Dato' Salleh. Mereka berdua menaiki kapal cruise dan bercuti sambil Bella cuba mencari bakal suami yg bole mjamin masa depan bakal anak2nya.

-the fourth kind-

keluar menonton d Gurney Plaza pada 15Nov09

Story neyh bole tahan menarik! Tapi kalau sesapa yg x faham jln cerita, dia akan kata sangat BOSAN! Tapi, sila la fahami dgn penuh perhatian. Kisah yg mceritakan ttg kisah benar yg tlah blaku pada suatu ketika dahulu dan dlakonkan semula oleh pelakon2 larhh pasti. Sepanjang movie neyh, dselitkn video asal cerita ini. Agak menarik, suspend, thumb up jgk~!

~holiday sakan tengak wayang saja~

2 comments:

farish H said...

lom tgok phobia n 4kind lagekkk

zyra said...

jom jom jom~!