❤ hey follower, thanks! ❤

Sunday, June 27, 2010

semua blog perlu berdaftar??

Ogeyh, 1st of all ribuan terima kasih kepada En Ben Ashaari kerana maklumat yang telah diberikan itu. Ya, terima kasih!

Menurut hujah beliau, semua belog di Malaysia perlulah berdaftar mulai 29 June 2010. Huhhh?? Pasti ramai yang terlopong. Pasti ramai yang belom tawu cerita neyh kan?

Ogeyh, menurut hujah beliau lagey.... After blogger daftar belog mereka, mereka perlu menunggu lebih kurang tambah 2 minggu tuk mendapatkan sijil kelulusan tuk terus berblogging. Sijil turh katanya perlu tuk blogger letakkan di dalam belog masing-masing melambangkn blogger tersebut bukan blogger haram.

Kalau tadak sijil turh, readers ditegah membaca!! Kononya hujah blogger tanpa sijil adalah karut semata-mata!!

Dan kalau anda tak dapat sijil turh, belog anda akan di block!! Waahhhh~ Bunyi dah macam makin menarik?

Masa nak daftar turh, blogger kena scan i/c, surat beranak, surat beranak parents, bil elektrik, surat bertulis dan dokument2 penting perlu disertakan. Semua neyh tuk mengelakkan dari blogger terus bercerita yang bukan-bukan tentang isu politik, semasa, dunia, cuaca, gosip artis dan bla bla bla~

Dan juga blogger perlu sertakan antara sebab kenapa masih mawu berblogging.

Wahhhh!! Nak rebut blogger bertauliah la lepas neyh eyhh??

Kemudian, cik xira pown berniat nak berkongsi maklumat neyh bersama rakan-rakan yang laen di fesbuk.

Ogeyhhh, anda nak daftar belog anda?? Layari laman web neyh ----> sini

















Erkkk!! Maaf!! Cik xira pown baru sedar rupanyaaaaaaaa~

Alamak!!

Huhhhhh!! Encik Ben Ashaari!! Anda hutang cik xira ogeyhhh!!

Oh! Tidak! :|

4 comments:

JadyCloud said...

Wahhh... macam ni pun boleh!!! Aku betul betul click on the website!!! Kesal ku percaya!

kenwooi said...

lol.. daftar pulak =P

xira said...

@JadyCloud hehehe! maafla, saya pown tertipu jugak.. :)

xira said...

@kenwooi daftar jgn x dftar.. :)