❤ hey follower, thanks! ❤

Thursday, September 23, 2010

Untuk Pengguna Facebook -nak DISLIKE BUTTON??-

Salam reader~ This emoticon has been enhanced by Facicons

Hyeee~ Cik xira nak kongsi sesuatu yang wheeeeeeeeeeeeeee cik xira suka!! Ahahaha~ Maaflah kalau-kalau informasi ini anda dah tawu, besa larhh cik xira neyh memang selalu buta IT. Bak kata Ammar @ Jack semalam, 'hang neyh bukan buta IT ja, hang buta tuli'.. Nahh!! Amek selai~ Ngeee~

Padia hat yang kalut sangat nak habaq mai neyhh?? Tudiaaa~ Cik xira baru lepas install "Dislike" feature on Facebook! Lepas neyh boleh la cik xira click sana sini dislike.. Ahaha~

Kalau anda dah tawu bnda alah neyh, tak payah baca sampai abeh ok?

Meh nak habaq macam mana anda nak install jugak!

*Firefox user*

Step 1 : Sila larhh click ---> disini . Kemudian, dah buka page Facebook | FBDislike kan?? Tengok kat sebelah kiri turhh, bawah default picture turhhh, kan ada 'for firefox' atau 'for chrome' kan?? Haaa~ Anda guna firefox ka chrome?? Pilih larh salah satu kt situ.. Cik xira install hat yang firefox, pasai cik xira guna chrome tuk tengok TV3 ja, koya kan?? Ahaha~


Step 2 : Lepas click kat bawah 'for firefox' turhh, kuar link ini kan?? Lepas turhh nampak dak sikit punya nalaaa ada kotak hijau turhh + Add to Firefox. Tunggu apa lagi?? Cepatlah add!


Step 3 : Sila la ikut aturan dan arahan yang diberi selepas itu. Dan sila restart firefox anda ya!

*Chrome user*

Step 1 : Sama jugak macam tatsat, cuma bezanya anda click la dekat bawah 'for chrome' turhh kan.

Step 2 : Lepas turh kuar hat yang neyh kan?? ---> sini! Pastu apa lagi, install larhh!!


Step 3 : Ada lagi ka step num 3?? Haiisshh~ Refresh sudah! Pastu ada kan?

Kemudian, cepat-cepat buka sini plak, hehu~ dislike la apa yang hgpa dislike.. =)

nota siku I : click kat gambar tuk proses ketumbesaran...

This emoticon has been enhanced by FaciconszyraxoxoThis emoticon has been enhanced by Facicons


4 comments:

syuE said...

dislike tuk blog tade? HAHAHA!

xira said...

@syuE hohhh!! itu bunyi indirect nak habaq syue dislike belog xira!! sedih~ T.T

syuE said...

uihhhh..nede la zira!!!!! huhu..fitnah!

xira said...

@syuE ahaha~ saja kaco syue.. =p