❤ hey follower, thanks! ❤

Sunday, July 26, 2009

.Lelaki Kaki Perempuan.

Ceritera hari neyh cm mengong sket. Tadi saya buka friendster. Ada new message. Excited neyh nk buka tgk =) ngeee~

Subject tuk msg turh, 'saya nak tau kamu ni mcmne'. Wohhhh~ Berdebar hati nk buka neyh.

Okeyh, meh kita ringkaskan story ini.

Person yg send me msg turh adalah seorg gurl. Adeeyhhhh, ada salah faham dsini. Dia mulakan msg dia, opsss thesis statement dia dgn mpekenalkn diri. Dia adalah future wife kepada one boy yg namanya drahsiakn. (Tatau la btunang ke blm)

Actually saya tidak kenal langsung pada mamat turhh. Rasanya da bkurun mamat itu add saya dlm frenster, then suddenly his gf yg merangkap bakal isteri turh dtg 'menyerang'... ohohohhh~

Katanya future husband dia pegi Penang smlm, dan sesuka hati dia wat instinct ckp bf dia dtg Penang n jmpa saya? ngeee~ Ngarut killer! Dush!

Actually saya xfaham hujung pangkal langsung. Saya tatau kenapa tetiba dat gurl msg saya. Saya tak kenal boy itu, dan pasti saya tidak kenal bakal isteri dia juga, kn?

Sumpah kali neyh saya tak buat cerita palsu, saya xde apa2 hbngan dgn mana2 lelaki!

Anti-lelaki? Lesbian? Tidak. Hati saya telahpown dtawan. Pemilik hati saya biarlah saya je yg tawu. =)

Kepada gadis berkenaan, sila dptkn maklumat yg tepat dr bakal suami kamu tlebih dahulu. Saya tlah bekerjasama, mjernihkn keadaan, tpulang pada kamu skng. Kamu katakn bakal suami kamu itu kaki perempuan? Addeeeyhh syg, lelaki kaki perempuan itu juga la yg kamu sayangkn? Kalau kamu xkisah dan xsyg dia, kamu takkan susah2 msg saya.

Am i rite?


Lagi, dat gurl ckp nk saya bkerjasama cz nk cari point nk breakup. Hey hello, korg igt saya neyh agensi memutuskan silaturahim kew?? ohohhh~ sewel~!

Cukup2la petik my name. Dulu kes husband n wife yg sah, skng couple yg blom sah? dush! Bapak sewel~!

Maafla kalau2 ada yg bkenaan tbaca my entry n terasa hati. But saya da penat nk jaga hati korg dan hati neyh sendiri dsakiti. Enough! Mmg btl ada org akn ckp, masakan bgoyang kalau xde angin. Tapi kes kali neyh, org2 yg sewel cuba goyangkan.. Ia amat sewel~!

Opsss, saya ada mbuka blogspot gadis itu selepas reply msg kt dia. Saya dptkn url dia dr page profile frenster dia. Dari segi penulisannya, dia dahulu adalah seorg gadis biasa, dan kini dia menuntut sedang menuntut d India. Dia tlah berubah, memakai tudung dan jubah. Dan katanya dia akn memakai purdah selepas ini.

Dan saya mbaca entry dia yg sblm neyh, katanya dia cuba mjauhkan diri dari bgaul dgn lelaki ajnabi. Nk elakkan maksiat, dan bcakap kosong d dlm telefon pown xnk. Hmmm, ntah kenapa saya rs dlm blogspot beliau, mnunjukkn yg dia tidak ada bf dan tidak mawu segala perkara mengarut itu. Bunyinya juga seperti sudah putus cinta, tp apa motif dia msg saya hari ini?

Adeeyhhh, mati punca memikirkannya. So saya abaikan, entry kali neyh cuma tuk meluahkan rasa hati yg pelik. Tak faham.

Dah la, layan dvd lagi menarik. Bye~

18 comments:

wantuutri said...

huhu.pelik sunggoh kan.

Anonymous said...

isk isk isk.. sama seperti kisah kwn saya juga. cuma berbeza sedikit bahawa kwn saya sudah bercouple.

apepun ianya dugaaaaannn. :)

" ~"

zyra said...

sgt feliks.. mereka mahukan game apa tuk petik nama saya? ngeee~

Anonymous said...

buat tatau je. keluarkan pernyataan spt:

Orang yg anda cari bukanlah saya. Sila pastikan orang yang anda cari adalah yg sebenarnya. terima kasih. (tone operator telefon) :)

" ~"

zyra said...

hahaha~
baek bosh...
akan saya buat seperti yg diarahkan.. =)

Anonymous said...

:P itu bukan arahan ye zyra. itu hanyalah cadangan. ciayo'

" ~"

zyra said...

cadangan yg bernas ya my new fren..
(*.*) =)

Anonymous said...

yup.. as a fren. sy bukan mahu mengongkong dgn pelbagai arahan.
tetapi cukuplah sekadar memberi cadangan. :)

" ~"

zyra said...

kamu tawu... kamu maken feliks...
semangat ingin tawu kamu siapa sgt bkobar2.. =)

Anonymous said...

kontroversi jugak kisah u nie yer...
kalah artist..
hehehe..
xyah layan la sume bnda ngarut tue..
dye igt ni zaman sebelum masihi ker nk serang2 org..
lawak tul minah tue..
hmmm...
tp igt taw u..
jgn smpai melodi taw..
kalo dpt taw layan abiz la u..
hee..
=P
M.A.M.R_

Anonymous said...

:) tidak mengapa, saya tidak kisah apapun yg org kata, saya memahaminya, kerna setiap sesuatu perkara ada sebabnya, mengapa, kenapa, bagaimana dan apa serta siapa. dengan sebab itulah saya hadir dengan tanda tanya.

Hidup ini penuh dgn persoalan, cuma kita diberi petunjuk diatas setiap perkara dengan kejadiannya. dan dengan itu jugalah kita mendapat jawapannya.

" ~"

zyra said...

M.A.M.R_ ntah2 ur gf tak? adeeeyhhh...

Anonymous said...

my gf??
hahaha...
da serik la nk ader gf dalam masa terdekat nie...
kalo i syg sum1 pun better dlm diam jer..
so kalo dye ader org lain pun i xtrasa sgt..
kalo i cr gf kang kena ditch mcm dulu lg kan susah..
leh mati taw..
huhu..
smpai masa nanti bila i da keja n mampu bg aper yg terbaik utk gurl yg i suke tue br i gtaw dye..
tp utk skang nie better i diamkn jer dulu..
=)
M.A.M.R_

zyra said...

hmmmm... bagus2~
bila u yakin u ble bhgiakn dia..
br la u mulakn langkah..
skng neyh rilex2 sudah..
bkawan dlu.. knl hati budi.. :)

Anonymous said...

btl tue..
lgpun skang dye ngah keliru kot..
confuse between a true love n a blank hope...
skang i kawan jer dulu..
kalo ader jodoh 1 day mesti dye akn jd milik i..
tp kalo xde jodoh tpaksa la i trima..
skang aper yg i leh wat bsabar..
i'll wait 4 her..
(=^_^=)
M.A.M.R_

zyra said...

huk3~ my advice, once u get her.. plzzz taking care her.. jgn sekali pown saketkn dia.. =)

kUcHeNtAkAmU said...

btol!!!! (dgn penuh semangat
1 Malaysia)

zyra said...

dush~!! =)