❤ hey follower, thanks! ❤

Tuesday, July 7, 2009

Saya Pelajar Baru

Semalam hari pertama saya menggelar sebagai pelajar degree d UiTM. Kalau kat Merbok neyh sure da start claz, tp kt sini claz masih berceramuk!

Pagi2 lagi jam 8am smlm, saya bersama rakan2 menuju ke satu bangunan dan terus bgerak ke bangunan laen. Mood pagi dmatikan dgn panggilan seorg pakcik yg bgelar pakguard!

'Tu yg baju kurung hitam turh mai sini sat, kamu semester berapa?, pelajar ijazah baru kt sini?, kamu tawu kn kt sini tak bole colour rambut?, turh rambut original ka pi buat kt kedai?, dlu kamu dr kampus mna?, kat sini cara pelaksanaan tak sama mcm d kampus laen, saya beri kamu dua pilihan kalau kamu nk selamat, pakai tudung atau hitamkan rambut kamu semula.'

NOKTAH! huhhh~

Dalam hati, sengal gyla. Bertambah sengal dsini! Soklan yg saya tidak bole terima, ada ka patut tnya neyh rmbut ori ka buat? Huhh!

Ok, lupakan!!

MERBOK TERBAEK~!

Then kami mendaftar itu ini, membuat pengecualian kredit. Penat! Nak cerita pown tatau penat mcmna, da la jln kaki, p blk p blk tatau tmpt laks. Mkn pown idak, uhuk~!

Smlm kami tak masok claz lg, cz jadual masih berterabur. Claz br create lg selai, sgt pening!

Hari neyh kononnya kami nk p claz, claz pg td lecture x masuk pown, claz ptg laks cuma saya, nadia, zana dan hani SAHAJA! Kemudian merujuk kepada Ketua Program (KP) dsini mmg begini. Minggu pertama mmg xdk claz, feliks kn?

Msg ngn kwn2 d Merbok, diorg da strt blaja da pown. Tapi kt sini, belom. So mlm neyh saya bsama rakan2 mbuat keputusan tidak mawu ke claz. Baek baca buku yg kami beli td, ngee~

Semangat blaja!

Weekend neyh na kuar bsama rakan2 dsini, mbuat lawatan negeri draja, ngee~

Next month nk balik Penang!

5 comments:

kHaIrI ZaKarIa said...

next month...??adoyaiii...

zyra said...

adeeeyhhh..
itu ja yg mmpu.. :(

mzzenma said...

kat cni pun lbih kurg jer..pngecualian kdit mmg kna wat..tp xde prob pun..

xpe zyra..ssh2 dulu..senang2 kmudian..zt pun kna ulang-alik sana cni..nothing is easy tp kta sbg student trime jer..
dua class dah start..ob n qmt..yg len xstat lg..so ktorg lpak2 jer..heheh.

uitm kbm mmg best!!uitm perlis still d atiku!!

ARA Lindungan Bulan said...

arau laen ckt. my ex new housemate (huhuhu) pn budak sana. Giler ah dia bt Merbok mcm arau.

Dh seminggu x masuk kelas. Heh!

zyra said...

zt - tp merbok masih dsematkn dhati~!

ara - culture kt sini sgt pelik! xbole blah~!