❤ hey follower, thanks! ❤

Sunday, July 5, 2009

Thinking of Merbok

Comparisons are easily done
Once you've had a taste of perfection
Like an apple hanging from a tree
I picked the ripest one, I still got the seed

You said move on, where do I go?
I guess second best is all I will know

'Cause when I'm with HERE I am thinking of MERBOK
Thinking of MERBOK, what MERBOK would do
If MERBOK were the one who was spending the night
Oh, I wish that I was looking into MERBOK's eyes

MERBOK're like an Indian summer in the middle of winter
Like a hard candy with a surprise center
How do I get better once I've had the best?
You said there's tons of fish in the water, so the waters I will test

MERBOK're the best, and yes, I do regret
How I could let myself let MERBOK go
Now, now the lesson's learned
I touched it, I was burned
Oh, I think MERBOK should know!

DAH DAH SAYA DAH MULA MENGARUT.
lagu Katy Perry yg tlah d ubahsuai!
Kawan2 yg berada d Merbok,
korang sgt beruntung d sana, saya dsini bersama cousin dari smlm jejak kaki dsini, tidak henti membandingkn satu sama laen. Antara dsini dan dMerbok! Merbok mmg terbaek!!

One of my fren d Merbok ckp, nnt kalau dia balik kampung, dia na roger saya. Leyh jmpa lepak skli. Persoalannya, cane nk jalan kuar dari kolej yg sengal ini ke pintu keluar??? Kalau dah dpt keluar dr kolej neyh, opsss! keluar dr UiTM dsini, saya dah boleh rodong jalan buat2 tawu. Skng suma tak tawu! Sok claz kt mna? Jadual tgk kt mna? Claz apa? Semuanyaaaa KOSONG!

Puan.......... Mcmna 2tahun nk harungi life kt sini??

Try survey tnya senior2, kt sini nk berliburan kt mna? ohohh~ Confirm saya mengong mendengar jwpn mereka! Maaflaa, kalau saya tekanan, saya perlukan sedikit hiburan. Tapi dsini?

Dulu kalau dari Merbok nak balik Penang, nek bus dr Merbok ke SP, RM2. Then, SP ke Bwoth, RM3.90. Then naek feri, RM1.20. Dari jety na balik umah RM2. Tapi skng dsini, setelah dihitung kemari, tambang bus nk balik umah kononnya every 2weeks, RM35! opsss! Itu satu hala sahaja! Kalau 2hala. tambang pergi balik, RM70! dlu pergi balik, RM20 SAHAJA!!!

Sesungguhnya, dsini tiada apa2 yg menarik LANGSUNG! Saya tatau mcmna setengah org mawu dtg ke sini, kononnya dsini bagus. Tapi saya masih belom nmpk kebagusannya berada dsini setelah 24jam saya dsini.

Jups2, jgn con-P-us naaa. Saya sedang beronline mgunakan Broadband my cousin. Wireless?? Ini bukan Merbok okeyhhh!

Sayang...........saya mawu pulang. Kamu dmna? Kenapa kamu mhilang ketika diri ini memerlukan.

-Ada lg perbezaan dsini yg sgt ketara d Merbok. Tapi otak dh blank. Mkn pown blom, nk mkn kt na? huk3~Saya perlukan udara!

4 comments:

kHaIrI ZaKarIa said...

dear...i always be here 4 u...u know where to find me...:P

fzalah said...

kesian weh.be strong oke.lebyu ;p

mzzenma said...

zt kat cni asik pkir psal arau jer..
arau lg beshh..
i guess one man's meat is another man's poison..

LyAbUbLeX said...

zyra meh turun s.alam...