❤ hey follower, thanks! ❤

Tuesday, July 13, 2010

dara[dot]com

Hye readers!

Rasanya masih sempat lagi tuk cik xira mengucapkan selamat pagi kepada anda bukan?? Hyee, selamat pagi mentari! Mulakan hari anda dengan senyuman yang mampu menyenangkan mereka disekeliling anda.

Hari neyh cik xira nak berkongsi sesuatu dengan anda. Nak tawu tak?? heeee~

Cik xira dah mula menggila! Tapi alhamdulillah, kegilaan cik xira kali ini diterima. Cik xira suka keluar mencari dan membeli shawl-shawl yang pelbagai. Seperti yang sedia tawu cik xira baru ja berjinak-jinak memakai tudung, cik xira nengok sekarang neyh dah macam-macam gaya tudung yang digayakan. Cik xira pown tataw segala bagai nama tudung neyh. Tapi buat masa sekarang neyh cik xira cuma menggayakan shawl, lilit p lilit mai, jadila.. :)

Terima kasih kepada mereka yang menyokong cik xira dari pelbagai sudut..

Tapi cik xira ada masalah neyh. Ya laa dulukan cik xira free hair so cik xira tak manyak baju yang sopan tuk dipakai. Satu lagi kaler, cik xira tak pandai nak pilih shawl. Cik xira maen beli ja, bila dah balik umah nengok2 tadak pown baju yang kena ngn shawl turhh.. huuu~

Tapi takpa, cik xira tak putus asa! InsyaAllah.

Hari neyh dalam class, cik wan dan cik pian yang baru nengok cik xira bertudung tersenyum. Cik wan cakap nak ingat tarikh keramat neyh, 13 July 10. Cik pian pulak tak sudah-sudah tanya kenapa cik xira berubah. Hehehe~ Kawan-kawan, janganla tanya manyak. Segan cik xira dibuatnya. Orang len suma tanya dari last week lagi, hgpa dua baru nak mai class tu la! :p

Haaa~ Berbalik kepada tajuk entry neyh, dara[dot]com. Kenapa?? Cik xira rujuk majalah neyh jugak nengok cara pemakaian tudung. Tu ja, mekasih majalah dara.com keluaran karangkraf kerana manyak membantu. :)

Tapi tapi tapi, perlu diingatkan disini memakai tudung atau menutup aurat tidak perlulah menggayakan dengan pelbagai fesyen yang menonjol. Cukupla sekadar bersederhana dan sopan!


2 comments:

choman said...

really wanna change :)

xira said...

insyaAllah.. :)