❤ hey follower, thanks! ❤

Wednesday, July 7, 2010

~Delete Facebook~

Siapa tak dak fesbuk?? Pelik. Rata-rata org mesti dah ada fesbuk. Mama xira pown dok umah maen fesbuk.

Zaman frenster, hi5, myspace, tagged pelbagai turh suma xira dah lama tinggalkan. Skng neyh, 25jam/8hari dengan fesbuk.

Fesbuk satu media yang memudahkan tuk cik xira mencari kawan-kawan lama, kawan tadika, sekolah rendah n sekolah menengah. Geng-geng blogger, semua berhubung melalui fesbuk.

Dan fesbuk cik xira tak seperti myspace cik xira yang dulu, just accept fren request n bla bla bla. Tapi kat fesbuk cik xira memilih sket, cik xira accept fren request yg cik xira kenal ja. Hat yang tak dak darah daging turh selalunya cik xira abaikan. Bukan sombong, tapi tanak sesakkan lalu lintas dalam turh.

Tapi fesbuk neyh jugakla yang selalu menyerabutkan kepala otak cik xira.

Dan fesbuk xira salah satu masalah yg xira selalu hadapi, sejak dari dulu. Ya, xira rasa dah sampai waktu xira tamatkn saja dunia fesbuk xira. Macam yg xira belajar dalam Economy, kita tak leyh monopoli semua bnda. Ada benda yg kita kena lepaskn tuk dapatkn sesuatu. Macam opportunity cost, kan?

Kawan-kawan, xira nak delete acc fesbuk xira tapi xira tanak lost contact ngn kawan-kawan xira. Kalau kawan-kawan xira senang, tinggalkn la private msg tuk xira dalam fesbuk xira ya.

Xira dah tak guna skype, xira dah lupa password xira. So sesapa ada gtalk, ym, boleh la tinggalkn email, t xira add. Ogeyh? Thanks semua.

4 comments:

kenwooi said...

i wont delete my fb =)

xira said...

@kenwooi hehe~ :) ok ok, jgn delete ya..

Ara Amnan said...

errkk xyah delete kot..ngaha.oke2 pape kte ctc kt cni.haha

xira said...

@Ara Amnan heee~ ogeyh ara.. :)