❤ hey follower, thanks! ❤

Friday, July 24, 2009

UiTM cuti midsem? H1N1?

Jom jom dgr cerita saya!

Tadi pagi jam 8.00am, saya, Nadia, Zana dan k.Sab menuju ke arah HEA. Kononnya nk buat matrik kad. Tak suka okey jalan2 dlm hutan neyh tanpa matrik kad kerana org akan pandang kami sebagai pelajar diploma PART 1! Sgt sewel~!

Okey, meh kita think positif. Muka raut wajah kami masih muda okeyh. Masih nmpk seperti dak2 18tahun. :)

Sampai kat HEA, nk wat kad matrik kena apply dlu. Kena isi borang apa tatau. Dan malangnya nasib kami pagi ini pabila borang turh da abeh. Staff turh kata dtg balik around 3pm. Cz diorg kuarkn lagi borang turh ptg neyh plak.

Okeyh, penat saya bjalan!

Kemudian menuju ke arah office Puan Rozi (ketua program), ada sedikit hal yg perlu diuruskan.

Dan seterusnya saya dan k.Sab menuju ke arah HEP. Nadia dan Zana telah bergerak menuju ke bawah LT5. Ada hal yg perlu dselesaikan dgn PTPTN. Saya kelompok kedua, so saya xperlu bgegas memikirkan hal PTPTN.

Okeyh, Nadia meminta bantuan saya supaya mengambil surat pengesahan pelajar d dlm HEP. Saya masuk ke dlm HEP dgn penuh yakin. Menuju ke satu kaunter.

Memberi salam...............

Sumpah! Saya tanak tulis secara detail apa yg saya 'bualkan' dgn staff HEP tsebut. Apa yg boleh saya terang dsini, nama penuh, matrik num, kod program dan segala butiran ttg saya d ambil oleh staff d situ.

Sebab apa?? Sebab apa lagi....

Okeyh, saya dberi ceramah agama secara percuma. Tanpa dkenakn sedikit pown bayaran.

Rambut saya yg cuma dwarnakan sedikit sahaja~ Nama pown highlite, bukannya colour satu kepala. Cuba tgk gmbr saya, kalau saya ikat rmbut, cover la highlite itu. Tolonglaaaaaaaaaaaaaa..... Adeeyhhhh, tekanan!!

Nak suh saya warnakan hitam? Bak duet!

Tiada mood! Pulang ke kolej tanpa mengalas perot.

Makin saya tertekan berada dsini, ditambahkn lagi tekanan ini. Da la kami dsini belajar dgn mgunakn teknologi yg lama. Haaaa, neyh mulala saya nk buka pekung UiTM Arau yg sgt kuno ini. Belajar mgunakan OHP yg sgt lama! Yg guna plastik turh... So nnt kalau kami nk present cmna? Guna ketas majong? ngeee~ Dush! Sewel~!

D Merbok, kami dsediakan dgn kemudahan pembelajaran yg lengkap!!

Huhhhhh.......

Nasib baekla mood saya kembali ceria pabila notis dkeluarkan mengesahkan kami pelajar UiTM dberi cuti selama seminggu. Okeyhhhh, dsini sy sgt gembira.

Kami dberi cuti midsem? Atau cuti kerana ada ramai pelajar yg tkena virus H1N1? Cuti raya dpendekkn? Atau cuti semester break dpendekkn? Ntah, wat ever it is, saya boleh memulakan percutian saya mulai hari ini, 24July-02Ogos. =)

Dush~ Saya nk bersiap2. Saya dgn rela hati mawu meninggalkn kampus Arau ini. Saya mawu pulang ke Mutiara Bay. Saya menjerit tanda gembira dan puas!

Saya mawu kuar dr penjara emas ini~!!

19 comments:

Anonymous said...

bestnye cutiii. saya mahu cuti juga. haha cobaannn.. balik nnt ksi pakai rambut palsu yang hitam :P

" ~"

zyra said...

siapa kamu?
rambut palsu?
seperti dlm cerita spa-q?
bole juga..
sy nk rmbut palsu yg qistina pakai..
boleh??

Anonymous said...

yup.
boleh juga.
:D
boleh la boleh (lagu2)

" ~"

zyra said...

uhuk~ kamu tidak mjawab soklan..
siapa kamu? (*.*)

Anonymous said...

siapa saya?

aha, saya ada dua mata, dua telinga, dua tangan dan lengkap sebagai seorang manusia sama seperti kamu, tetapi saya bukanlah diri kamu, cuma saya adalah dari saudara kamu. perwatakan kita berbeza, adakala mungkin sama dalam keadaan tidak sengaja. :)

" ~"

zyra said...

hmmm... jawapan yg kurang menepati soklan saya... :(

kUcHeNtAkAmU said...

biar sy teka..
dia adalah M.A.M.R~
btol kan???!!!

ya!! sy mmg pandai!

zyra said...

bukan... M.A.M.R_ akn mngingglkn signature beliau..
tp insan ini cuma mninggalkn tnda " ~"
saya bingung.. siapa dia?

kUcHeNtAkAmU said...

mgkin MAMR terlupa utuk meninggalkan sign beliau..atau mgkin itu adalah watak ciptaan beliau..atau juga itu adalah..........(sedang berfikir)

Anonymous said...

M.A.M.R_ cuma watak single..
dye xde watak kembar lain..
=)
M.A.M.R_

zyra said...

hmmm, cara penulisannya berbeza benar dgn M.A.M.R_
siapa agaknya dia.. jantina apakah?

Anonymous said...

mayb dye cuba menjadi watak misteri baru dlm ur blog kot...
=)
nie cuti lama nie aderla masa utk jaga muka n menghalau jerawat2 yg x diundang kan..
hee...
=P
M.A.M.R_

zyra said...

adeeyhhh.. 1week neyh bjaya ka mngusir anasir2 asing yg menapak d permukaan kulit muka i??

Anonymous said...

ohh. adakah kehadiran sy, amat tidak menyenangkan sesetengah pihak? masih tertanya2 juga.

" ~"

zyra said...

hmmm..anda juga tertanya2??
sekiranya kita mawu sama2 mengusir tanda tanya ini..
marilah kita sama2 bterus terang..
siapa kamu wahai "~"
btw.... thx cz rsnya u rajen open my blog..
n comment me.. :)
tp... siapa kamu? hmmmm...

Anonymous said...

biarlah ia terus menjadi tanda tanya, sehingga satu saat itu nanti, semua persoalan akan terjawab..

" ~"

zyra said...

hmmm...saya nantikn persoalan itu tjawab... :)

Anonymous said...

Janganlah kamu mengeluh, kan perkara sedemikian tak berapa ok.

Apepun, terima kasih zyra. :)

" ~"

zyra said...

sama-sama.. =)